HTML

Ingatlan utca

Az oldal ingatlanokkal kapcsolatos, jogi, műszaki és általános tudnivalókkal szeretne segíteni hétköznapi embereknek adás-vételekben, bérlésben-bérbeadásban és egyéb gyakori problémákban.

Címkék

Legtöbbünk számára a lakásvásárlás életünk egyik nagy döntése. Általában nem jellemző, hogy sok tapasztalattal rendelkeznénk, viszont ezen egyszeri, jó vagy épp kevésbé jó döntésünktől függ, hogy hosszútávon mennyi örömet vagy épp gondot okozunk magunknak. Bár a lentebb leírtak triviálisnak hathatnak, mégis nagyon fontos, hogy tisztában legyünk velük. Hiszen nagyszerű dolog, ha az ember lakást vásárolhat, de nehéz döntési helyzet is egyben.

ingatlan_no.jpg

Mielőtt nekiállunk a keresésnek, nem árt, ha körülbelül tisztában vagyunk azzal, hogy a pénzbeli, időbeli lehetőségeink vagy épp korlátaink milyen megoldásokat tesznek lehetővé. Picit tegyük félre az érzelmeinket és a túlzottan nagyreményű vagy épp pesszimista előítéleteink helyett gondolkodjunk reálisan. Bármennyire jó pénzügyi adottságokkal rendelkezünk, tudni kell, hogy tökéletes lakást nem fogunk találni, kompromisszumokra mindig szükség van. Elkeseredésre azonban semmi ok, hiszen a legjobb, ha belátjuk, hogy nincsen rossz lakás, csak nem biztos, hogy egy adott lakás nekünk való, illetve mi magunk, az életvitelünk, a célunk az adott lakáshoz hozzáillik.

Ezért tehát nagyon fontos, hogy átgondoltan hozzunk döntést, mivel nagy pénzösszegről, életünket átalakító és nehezen visszacsinálható folyamatról van szó. Egy lakás rendkívül összetett dolog, rengeteg paramétert figyelembe kell venni ahhoz, hogy ideálisan válasszunk, úgyhogy nem érdemes kapkodni. Nagy hibát követünk el, ha elsősorban az érzelmeinkre hagyatkozva döntünk (ezt használják ki az ingatlanügynökök is) és hagyjuk magunkat belesodródni egy egyébként a felszín alatt rossz üzletbe. Az ingatlanvásárlás az élet komoly döntései közé tartozik, tehát mindenképpen szánjunk időt arra, hogy némileg felkészítsük magunkat, hogy amikor döntés előtt állunk, bölcsen átlássuk a helyzetet, fel tudjuk mérni egy lakás összes számunkra előnyös és hátrányos tulajdonságait és ne utólag döbbenjünk rá arra, hogy milyen meggondolatlanul választottunk.

ingatlan_ferfi.jpg

Egy rossz döntés következménye legfőképpen a pénz-, energia- és időveszteség. Mindannyian előnyökre szeretnénk szert tenni azzal, hogy vásárolunk valamit, ehhez azonban a jó szándék és a vagyon nem elegendő. Rossz döntést hozni nem nehéz! Ha túl gyorsan, tapasztalatlanul vagy pusztán az érzelmeinkre hallgatva mondunk igent egy üzletre, nagy kockázatot vállalunk magunkra. Mégpedig azt, hogy reményeinkkel ellentétben nem fogjuk jól érezni magunkat az adott helyen, esetleg túlvállaljuk magunkat a rezsiköltségeket illetően vagy belefáradunk abba, hogy anyagilag, lelkileg nem bírjuk egy esetleges felújítás nehézségeit. Vegyük figyelembe, hogy akár a fentiek miatt vagy egyéb okok következtében is kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egyszer meg kell válnunk újonnan szerzett lakásunktól, azaz hirtelen eladókká válunk. Ha nem voltunk bölcs vevők, igen kellemetlen helyzetben lehetünk eladóként.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanutca.blog.hu/api/trackback/id/tr944974537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása