HTML

Ingatlan utca

Az oldal ingatlanokkal kapcsolatos, jogi, műszaki és általános tudnivalókkal szeretne segíteni hétköznapi embereknek adás-vételekben, bérlésben-bérbeadásban és egyéb gyakori problémákban.

Címkék

Íme néhány népszerű és bevált módszer arra az esetre, ha nem tudunk vagy nem szeretnénk sokat költeni ahhoz, hogy kellemesebbé varázsoljuk otthonunkat:

"Ingyen" végzett munka: ha olyan szakipari munkát szeretnénk megcsináltatni, amely bontással jár és a beépített anyag feltételezhetően (részben) újrafelhasználható, azonban nekünk nincsen rá szükségünk, adjunk fel hirdetést, hogy bontásért cserébe ingyen elvihető építőanyagot kínálunk. Így nem csak a munkadíjat, hanem a sitt elszállíttatását is megspórolhatjuk. Sajnos sokan vannak nehéz helyzetben, így valószínűleg találunk jelentkezőt akkor is, ha a kinyert anyag értéke a munkaórákkal leosztva nem jön ki nagy összegre. Néhány példa:

  • fakivágás, sövény megszüntetése,
  • térkő bontás,
  • medence bontás,
  • téglaépület bontás,
  • bádog-, pala-, cseréptető bontás,
  • fa-, fémszerkezet bontás,
  • kályha, kandalló bontás,
  • tégla vagy gipszkarton válaszfal, álmennyezet, belsőépítészeti elemek bontása,
  • parketta bontás,
  • csempe bontás,
  • kád, mosdó, wc bontás, stb.

ingyen_bontas.jpg

Ha eljött a csere ideje, bontassunk anyagért - költségek nélkül

Tegyük közzé minél több helyen a hirdetést és legyünk türelmesek. Léteznek olyan apróhirdetési oldalak, ahol van külön "ingyen elvihető" rovat. Lehetőleg a hirdetéshez mellékeljünk fényképet is, illetve pontos információkat arról, hogy mennyi és milyen fajta anyagot ajánlunk fel. Fontos, hogy az elérhetőségek között ne csak telefonszámot, hanem e-mail címet is adjunk meg, vagy ajánljunk fel visszahívást, mert az ingyenes hirdetésekre pályázó személyeknek sok esetben nincs pénzük telefonálásra sem. Az üzlet során akár ügyes szakikat is megismerhetünk, akik kedvező áron vállalnak felújítási munkákat (habár legyünk óvatosak, az ezermester nem feltétlenül szakember).

Ingyen elvihető rovatban hirdetve egyéb, pénzzé nem tehető, felesleges, más számára mégis értéket képviselő tárgyainktól is egyszerűen megszabadulhatunk - így a lakossági lomtalanítást sem kell megvárni.

ingyen_holmi.jpg

Régi vagy hibás - de valaki még biztosan hasznát tudná venni

Csere helyett javítás: ha egy teljes lakásfelújítás, nyílászárócsere, burkolatcsere vagy berendezési tárgy kicserélése épp most nem fér bele a keretbe, gondoljuk végig, hogy van-e alternatív, megfizethető megoldás. A gondot okozó problémákat kisebb ráfordításokkal átmenetileg is érdemes orvosolni, mert a kényelmünket minden javulás pozitívan befolyásolja. Kis kreativitással, némi szakértelemmel és türelemmel nem sok pénzből is igen sokat tehetnek környezetükért a leleményes emberek. Ráadásul az apró hibák kijavításával nem ritkán egy nagyobb gondot előzhetünk meg. Ne akarjunk viszont olyan dolgokat is megszerelni, amelyekhez nem rendelkezünk a kellő szakértelemmel és egy rossz mozdulattal több kárt okozhatunk mint hasznot, pl. gáz vagy elektromos hálózat javítása, elektromos berendezések szétszedése.

Új helyett használt: ma már az internetnek köszönhetően kényelmesen, otthonról keresgélhetünk a használtcikkek között. Nem ritka az sem, hogy teljesen újszerű vagy alig használt, garanciális terméket kínálnak az új áránál jóval olcsóbban. Ráadásul sokszor az eladó a használtcikk szállításában is - egy megbeszélt baráti összegért vagy akár ingyenesen is - szívesen segít. Drágább műszaki cikk vagy komolyabb lakberendezési tárgy vásárlása esetén érdemes egy gyakorlott szemű, hozzáértő ismerőst is magunkkal vinni, aki segíthet a döntésben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanutca.blog.hu/api/trackback/id/tr545838173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása